Itse tein sunnuntaiksi äidille mansikka-Charlotten. Jätin normaalisokerin kokonaan pois ja laitoin vain noin 2 tl hedelmäsokeria. Riitti aivan hyvin makua antamaan. Tunnustan kyllä, että tein charlotten valmiskääretortusta :)
 
Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
 
 
Charlotte russe

  • juhlava Charlotte Russe on näyttävä, suussa sulava tarjottava
  • tiesitkö, että tämän kakun alkuperä tulee jo 1700-luvulta Venäjältä, Aleksanteri I:n ranskalaiselta kokilta
  • ensin tehdään kääretorttu
  • jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka ja persikka-rahkahyytelö laitetaan sisään
  • helpompi idea on tehdä täyte jäätelöpohjalle, johon sekoitetaan persikan palasia, tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa ja myös säilyy siellä hyvin (vinkkinä esim. juhliin. )

 

(n. 3 litran kulhoon tehtynä)

KÄÄRETORTTU

4

munaa

1

dl

sokeria

1 1/2

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

1

tl

leivinjauhetta

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Kääretortun täyte:

2

dl

vadelmahilloa tai persikka/aprikoosisosetta (200 g)

Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Charlotte russen persikkarahkatäyte

8

liivatelehteä + kylmää vettä

2

tlk

kuohukermaa (4 dl)

n. 1

dl

sokeria

n. 2

tl

vaniljasokeria

1

tlk

säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g) ja/tai aprikooseja

1

dl

persikkatölkin lientä

2

tlk

maitorahkaa (400 g)

Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi.

Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.

Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja persikkaviipalein.

VINKKI: Helpompi vaihtoehto edelliselle:
Käytä kaupasta ostettavaa valmista kääretorttua sekä täytteenä jäätelöä ja säilykepersikoita. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. (Huom. jäätelö tulee hieman pehmentää, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen kakun sisään)

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy